GRATTIS TILL MEJ ;)

Idag är jag 22 år! GRATTIS till mej ;) Jag har fått en bok som tyder drömmar , fot bad alltså super fin, den masserar, värmer och bubblar! Och det är en bild som visar vart man ska massera för olika andra organ, hehe jag är dålig på att förklara, men om man masserar på ett visst ställe kan de va tex bra för ögat, eller ett annat som är bra för hjärtat, magen osv osv, det är ganska häftigt! Sen så ska jag få ett till paket av Micke men som är hos hans mamma :) Jag längtar vi ska dit nu snart :D


Av Mickes mamma, hennes gubbe  och bröder  fick jag en Magic Blender  :) En sån hade jag önskat mej!


Igår kom Marie och av henne fick jag en stekpanna som jag ville ha och nagellack!


Annars igår gjorde jag och Marie klar tårtan sen drack vi varm choklad med grädde, riven choklad och ett gelehallon på;) de blev gott!!














Nu ska jag få mitt tredje paket av Micke :D


Baka kaka

Idag steg jag upp där vid nio och åt frukost, sen ringde jag till min bästa vän Hiwi! :D

Hon fyller år idag! GRATTIS!!

När jag och Ida gick till stallet så pratade jag med henne samtidigt, sen när vi nästan va framme stannade Emily och plockade upp mej.


Alltså vad jag har saknat stallet så himla mycke! Underbart att bara få vara där!


Sen kom jag hem, plocka några saker och for igen till svärmor, där hjälpe hon mej att baka en tårtbotten! Ikväll ska jag göra innehållet och imorgon kväll ska jag göra grädden, och godisarna jag ska ha på ;)


Fåse om det blir någon tolkning efter hundar idag  ;)


Just nu ska jag i alla fall sitta ner en stund och bara titta på tv :D


Twilight

Oj den va bra :) och han va snygg med!




Innan filmen va jag och lämnade tillbaka Amanda de kändes lite trist men hon va nog glad att få vara tillbaka hemma, katten kom och välkomnade henne ;)


Imorgon hade jag tänkt mej till stallet, sen ska jag fundera på vad jag vill ha på min tårta för jag fyller ju år snart;) och jag tror ju knappast att Micke kommer att baka en, hehe.


Och om jag hinner ska jag kanske ut med Skarp, hunden som ska lära Ida att dra ni vet.. känns som om att de aldrig blir av, ena dagen är det för dåligt före, nästa dag är det nån som smäller nått, eller så är det för dåligt väder, har inte tid, osv, osv....


Bio ikväll

Jepp ikväll ska jag se Twilight, alla säger att den är så bra och att han huvudpersonen (gissar jag) är sååå himla snygg! Vi får väll se om han är det.


Annars idag har jag bara tagit de lugnt, halsen är inte riktigt bra än.


Jag har mätat och gjort en ritning på mitt nya terrarium som jag eller kanske Micke ska bygga, de kommer att bli större och bättre :)


Sen va jag, Ida och Amanda ute en sväng, hehe igår när jag skulle ropa på Amanda så stannade det är tjej och tittade på mej.. hmm.. undra om hon hette Amanda?

De va en annan gång som jag va och hälsade på hos en och de kom en tjej dit, när hon skulle gå ut så va Ida på väg att följa med så jag sa med sträng röst: Ida stannar! Haha och tjejen hette ju också Ida så hon frös till.





Jag försökte ta en bild på dom men det va nått annat som va roligare ;)



Sen när jag sa: Boll! Då blev de mycke populär ;)





Vad ska ni göra idag?

Vad tycker ni om Twilight?


jag skulle ha jobbat!!

Men de blev inte så, jag ville ju inte smitta dom andra :(


Igår kväll när jag borstade tänderna kollade jag i halsen, min ena halsmandel va jätte stor, tur den andra va som vanligt för annars hade jag nog kvävts ;)


Jag sa till Micke att han fick kolla mej på natten så  jag andades, men jag tror han sov hela natten.


Annars idag har jag sett på tv och läst lite ur boken Hästarnas dal och har snart läst ut den, snart ska jag börja med mammutjägarna!





Många koppar

Min 6e kopp te.. Jag har såå ont i halsen! Men när jag dricker te går det över ett längre tag, sen har jag ju såna bafucin eller vad det heter men jag tror att de är "nyttigare" att dricka te ;)


Annars idag har jag borstat Ida igen med den skrapan jag köpte, hehe de va mycke hår men inte alls lika mycke som förra gången, de känns skönt att hon inte tappar all hår, för ett tag trodde jag de ;)


Första gången jag använde skrapan.




Andra gången jag använde skrapan.
Härligt att man märker skillnaden!


Ne nu ska jag slurka i mej min 6e kopp te! ;)


Snart frisk?

Idag vaknade jag och hade bara lite ont i halsen, och de va just de jag hade hoppas på :)


I alla fall så steg jag upp och slängde in en tvätt, plocka ur diskmaskinen å sånt som man gör varje dag typ, då ringde tele, hon som jag håller på att hjälpa med hunden sa att hon behövde hjälp med nått foder till hunden, sen så ville hon att jag skulle hjälpa henne med att rengöra öronen, men för att jag va sjuk så ville hon inte att jag skulle komma, hon ville inte bli smittad så jag ska dyka upp när jag är helt frisk!

Det ska bli kul!



Annars idag så va jag förbi och hämtade Amanda hon och Ida lekte på vägen hem, så nu ligger dom helt utslagna på golvet :D




Ida och Amanda i snön!



Jag har blivit sjuk :(

Jag vet att det va längesen jag bloggade! Men vi har varit i Lycksele hälsat på pappa Allis och dom, och där finns det inget Internet för tillfället.


Pappa och Allis håller på att flytta alla saker, så vi hjälpe till lite, eller jag hjälpte till i går, sen på kvällen fick jag ont i halsen och feber... så jag har bara suttit inne idag när Micke har hjälpt till.



Så nu sitter jag här, nyser, snorar och har såå ont i halsen! Hoppas bara att febern ger sej, för att ha ont i halsen kan jag stå ut med men jag kan ju inte göra nått om jag har feber, allt blir så jobbigt då;)



Ne nu ska duscha sen ska jag sova!! :D



Natti natt


Hårboll!!

Jag är förvånad att Ida ens har nå päls kvar!


Jag och Ida gick till Granngården idag för att jag tänkte kolla om dom har någon gummiskrapa,

Det hade dom inte men jag hittade en sån här istället.








Den va super bra! Alltså man kan både ta bort päls och när man duschar eller bada henne så kan man skrapa bort vatten på henne med! Jag brukade använda en sån på hästarna när man har duschat dom, men då använder man bara den släta sidan för att skrapa bort vatten.


Så jag fick bort hur mycke päls som helst! Jag fattar inte att hon har kvar någon päls.
Sen tänkte jag på det att hon fäller ju inte i rätt tid, jag undrar om de är vädret som gör det eftersom ena dagen är det +1 och nästa -30 ... ? Vad tror ni?



Vad händer idag?

Hmm.. Ja ikväll ska jag titta på tv, sen ska jag ut med Ida och träna henne (det måste jag verkligen göra nu!!)


Annars idag har jag jobbat.. hehe jaa det är de enda, eller jag har ätit middag också, sen fick jag sms av Vanja frågade om jag ville vara hundvakt åt hennes hund (Amanda), Amanda och Ida kommer såå himla bra överens! Nog för att Ida går ihop med alla hundar, men Amanda och hon leker så dom flåsar, dom är verkligen bästa vänner!


Och det är klart att jag vill vara hundvakt åt henne, jag erbjöd mej att vara det när jag va hos dom sist :) Jag måste hälsa på där igen snart!


Imorgon ska vi äta middag hos svärmor, sen åker vi till Lycksele för att hälsa på och fira en släkting, ska bli kul att träffa alla igen!




Vad ska ni göra ikväll?


Hoppas att latmasken kryper ut snart!!

Alltså Idag har jag typ inte gjort nått, eller förutom att jag har jobbat (förskoleklass), men jag slutade kl 13:30 så jag tycker att jag borde ha gjort mer, men grejen är det att jag är såå himla trött idag när jag kom hem, har varit ute en sväng med Ida men inge länge, jag som hade tänkt att vi skulle träna ikväll!! Inte för att kvällen är slut än men jag orkar inte nu i alla fall, och Ida är inte hemma heller, Micke tog med henne när han skulle hämta mina täckbyxor som jag hade glömt hos en.


Hmm.. och jag fick inte följa med och hämta dom, ne.... för Micke ville inte att jag skulle det och de är inte likt han!


Hehe men jag tror att det har och göra med en present kanske?

Jaa för någon fyller ju år om 11 dagar ;)


Ska vila lite till, sen ska jag försöka att ta ut min stackars hund när dom kommer hem så hon får aktiveras lite!


Diskmaskin ;)

Jepp idag kom han äntligen han va här ända från 9 - 12, men nu har vi en diskmaskin som går för fullt!!


Stallet idag:D

Idag gick jag och Ida till stallet, oj vad hon va lycklig att äntligen få gå en lagom lång promenad, men vi snålade och åkte med Emma hem sen ;)


På stallet va även Emily med familj, Nikki blev så glad när hon fick se Ida!

Sen mockade jag lite, tittade när dom hade hoppträning.
Nästa helg när jag ska åka till Lycksele så är det dressyrträning och den missar jag..



Har fixat lite hemma nu, imorgon ska rörmokaren komma, eller det är 3e gången han säger att han ska komma få hoppas att han gör det denhär gången! Vi måste få diskmaskinen ikopplad, nu är det kris också!


Inte så inne i tvn

Eftersom vi spelade monopol så va jag inte så inne i att titta på körslaget.

Hehe och Emily vann hon va lagomt glad för det ;)


Jocke kom 2a jag 3a och Micke sist, tar nog inte så lång tid tills vi spelar det igen!



Annars så har Ida börja fått knölar i ansiktet som hon inte haft sen vi  bodde i Nässjö, det är ca 6 månader sen eller mer?

Jag va till veterinären då, alltså i Nässjö, och dom visste inte alls va de va för något, dom hade aldrig sett det förut.


Jag trodde att hon fick dom när hon va underativerad men idag har hon verkligen inte varit de.

Jag får väll kolla med veterinär här i Vilhelmina och se om dom kanske vet vad det är.


Imorgon funderar jag på om jag ska till stallet och mocka och bara vara där, mysa med Savoj, de va ett tag sen och nu måste jag dit snart!


Ne nu blir det sängen och läsa Hästarnas dal, hehe eller som Emily säger Stenålders porr ;)

det ligger nått i det!



Natti natt   


Haha jag fick han!!

Igår fick jag veta vem de va som hade kört runt och hade en bil som small avgasröret, jag fick tag i hans nr och ringde:



Jag: Hej, är det du som åker runt och det smäller från din bil?


Han: Öö nee..


Jag: Nehe men varför säger folk att det är du då?


Han: Jag vet väll inte.


Jag: vad har du för färg på bilen?


Han: Det har du inget att göra med.


Jag: Det är ju konstigt att folk säger att det är du? Men i alla fall om det är du så sluta med det nu! För min hund blir jätte rädd när det smäller, andra hundar också, sen finns det människor som också blir rädda.

Jag har pratat med en polis och hör jag nått igen så anmäler jag det fattat!


Han: Ööö... okey


Sen sa jag hej då men inte han :P


Idag hörde jag inte en enda smäll ;)



Annars igår så va vi hos Emely, Jocke och Nikki ett tag, Ganska länge, vi ska dit ikväll igen och spela monopol :D


Suck!!

Idag tänkte jag gå ut en lång promenad med Ida för att hon inte har varit ute på någon lång promenad på ett tag, så då tänkte jag att jag skulle gå förbi och hämta Skarp (hunden som ska lära Ida att dra). När jag va på väg dit hörde jag och Ida 3 "Skott" tänkte att det va någon slags smällare, hon reagerade inte alls så starkt eftersom de va en bit bort, i alla fall så jag gick förbi och hämtade Skarp men jag hann knappt gå tio meter innan skotten hördes högt. Ida fick panik och började dra som en galning, fick inte alls kontakt med henne, så jag brydde mej inte om henne och bara gick, lite svårt när hon drar så himla mycket, Skarp blev också lite rädd men inte alls lika mycket men jag är säker på att de stärkte Idas rädsla.


Så jag gick tillbaka med Skarp och tog skydd hos hans ägare.


Micke fick komma och hämta mej och Ida, då berättade han att de va en bil som small!


Alltså någon som tycker att de är skit häftigt att ha en bil som smäller! MOGET?? NEEEEJJJJ!!


Jag blir så irriterad på såna människor som inte tänker på djur som är rädda eller t.ex. andra människor som är rädda, för dom finns!


Saknar redan!

Nu har Marie och Auqila flyttat :,(


Men som tur är så kommer hon tillbaka då jag fyller år! :D


Kaffelukt??

Idag började dagen med att jag kände en stark kaffelukt i sovrummet efter att Micke hade väckt mej för andra gången, de va precis som om någon ställt nygjort kaffe nedanför sängen?

En annan lukt jag kände för några dagar sen va salami, samma där jätte starkt? Då va jag ensam hemma så jag kunde inte fråga någon, men en sak är säker att Ida kände den, hon blev helt lukt galen och började lukta jätte mycke, så mycket att hon inte alls va så intresserad av att fortsätta klickerträna.

Jag funderade på det och tänkte att de kanske va från ventilerna det kom från? Hoppas det va därifrån det kom..


Annars idag så har jag varit hos sjukgymnasten, han knäckte till lite på min rygg, sen sa han att det va vanligt att få så i ryggen och de bästa va att röra sej så mycket som möjligt, men jag kunde ju inte göra nått ett tag, de va mest att ligga på soffan med en vram rispåse (eller vad det nu heter) och då hade jag ont också men mindre, men att gå runt va värst, jag grinade när jag gick... hehe men de roliga va att när jag steg upp idag så kände jag inget i ryggen, de är typiskt  när man ska till sjukgymnasten! Jag gick en lite längre promenad men Ida och Auqila och hälsade på svärmor :)


Annars så är det en massa j*vla papper som jag ska skicka till a-kassa... fyy vad jag verkligen hatar sånt!!


Men nått bra är att vi köpte en diskmaskin igår! :D jag är super glad!

Rörmokaren skulle komma idag kl 9, men han hade ingen blandare (eller va det nu va), så han ska komma imorgon istället! Längtar tills vi ska prova den, och att få slippa handdiska! JIPPI!


Nu är de middag för mej ;)


Hundvakt

Igår va jag hundvakt åt Auqila för Marie håller ju på att flytta ur sin lägenhet, hon kommer att lämna Vilhelmina, det kommer att bli såå trist! :(


Men i alla fall så va jag hundvakt, vi gick på en mini promenad annars väntade vi bara på att Marie skulle komma så vi skulle äta mat.




Jajust jag passa på att sätta upp andra gardiner, ta ner julgardinerna och sätta upp nya.


Tog med mobilen så de blev ganska  mösrkt.


Så här ser dom ut :)


Sen kom Marie, vi åt lax, och de va verkligen super duper mega gott! ;)


Glass,tv,tjockpannkaka och Marie!

Idag blev de tv och glass!



Nu har äntligen Marie kommit hem från norsjö!


Just håller vi på att laga tjockpannkaka, mm jag vet sen middag, men så blev de nu :D


Snart får jag veta sanningen!!

Snart börjar Trollkarens hemlighet!



Och jag som är typ världens nyfiknaste person tål nästan inte att se trolltrick utan att veta hur de går till!

Fast de är inge bra för dom som inte vill veta hemligheterna.

Men jag lovar och svär att jag inte ska avslöja något på min blogg!!


Trallala

Alltså de händer verkligen inge intressant när jag bara är hemma och glor på tv eller datorn..


Min rygg blev bättre när jag började äta Ibumetin , sen så mådde jag toppen och började röra mej i lägenheten, alltså mer än att gå från soffan till datastolen, typ böja mej sitta och mysa med Ida å så, De skulle jag ju inte gjort, nu känner jag av att de börja göra ont igen, fast jag har tagit Ibumetin.


Ne nu ska jag sluta klaga över min rygg! Jag ska inte säga nått mer om de förrän jag är bra igen!



Jag har sysselsatt mej med att spela ett oerhört svårt spel (hehe eller inte).


Det heter : Bubbel Shooter, testa de vet jag!

Det finns på hamsterpaj.


AAARRRRRRRG!!

Neeejj!!! Nanne åkte ut!!

Och jag som verkligen ville ha henne kvar!!

Fast jag röstade på Hanna för jag tyckte hon va bättre den här gången!


De kunde få vara Robert istället som åkte ut....


Klättra på väggarna

Gjort idag:


* Tittat på tv


* Suttit vid datorn


* Pratat med Emelie i några minuter



Gjorde igår:


* Tittade på tv (Bland annat Lets dance)


* Suttit vid datorn


* Hållit i mina ormar



Jag hatar att ha ont i ryggen!!


05:40

Jag sitter inte uppe nu och skriver för att jag ska gå och jobba sen... då hade jag nog endå inte hunnit blogga nått, ne nu är jag uppe för att jag vaknade kl 03:00 och kunde verkligen inte somna om.


Så jag har varit uppe en stund, ätit frukost och tittat på Rock School.


Och igår blev de inte en tidig kväll direkt, jag ringde till Emelie ca 22:00 och pratade med henne i 2 timmar :) det va verkligen roligt att parat med henne! De är det ju alltid!


Och nu vet jag inte vad jag ska göra..


Ida ny duschad

Då va Ida ny duschad.. eller hon duschades igår kväll :)


Hon är ju inte direkt såå förtjust i att duscha.



Annars har de varit en piss dag!

Jag va tvungen att sjukanmäla mej på jobbet och inte kunde jag gå till stallet idag heller å jag som skulle rida, den onda ryggen har som inte släppt, och idag va de värst, men nu känns det bättre och jag hoppas att de inte kommer tillbaka..


Käsliga tittare varnas

Tänkte visa 2 bilder på när min kära Cornie äter mat :D

Jag matade henne nyss.










Fast man ser egentligen inte så mycket ;)


Nu ska jag duscha Ida, hon luktar illa...  :(


Ont :(

Idag har det varit en super tv dag..


Hela dagen har jag haft ont i ryggen.


Detta har jag gjort idag


* Tittat på tv


* Klicker-tränat Ida


* Ätit mat



Men ikväll mår jag mycket bättre så jag tror att jag kan jobba imorgon igen :)


BRRRRRR

Sviiin kallt idag alltså!


Imorse när jag åkte med Emily till stallet va det ca -33.


Alla hästar gick in ca 10. Savoj också såklart ;)


Så sen tog jag några kort igen när dom hoppade, idag hoppade dom bana och just när jag skulle filma Emily så tog batteriet slut på kameran.

Men jag fick några bilder i alla fall.


Sen borstade jag av Savoj lite:) på torsdag ska jag rida han igen! Jag längtar så!


När vi skulle hem från stallet kunde Emily inte skjutsa hem mej, för när hon hämtade mej så började en lampa lysa i bilen (en sån som varnar för nått) och när hon skulle köra hem så skulle hon köra direkt hem, och de är en jätte omväg att köra till mej från stallet och sen hem till Emily. Som tur va så va jag inte den enda som behövde skjuts hem, Emma åkte med Emily med, så jag fick åka med Emma och hennes pappa :) det va snällt!


Ne nu ska jag gå och diska... ser verkligen inte framemot det... jag är super duper mega trött....


Körslaget

Tur!! Jag trodde att Nanne skulle få åka ut idag..

Jag tycker helt klart att dom va bäst!

Efter henne kom Hanna :) Men jag la min röst på Nanne.


Hmm.. undra vem som åker ut nästa gång?



Vilken kör tror du åker ut? Och vilken är din favorit?




Lite info om vad som hänt

Efter att ätit middag hos svärmor igår och kommit hem så for vi ut och körde en stund, sen svängde vi förbi hos Emily och Jocke, där va Idamarie också :) Nikki hade lärt sej att springa men en sån gå vagn. Hon sprang verkligen runt!




Idag va jag fotograf och försökte ta några bilder på när alla hoppade, de gick ganska bra de, fast de är svårt att få en bra bild när nått rör sej och de inte är en riktig kamera  + att de va massa damm som flög runt, men jag gjorde mitt bästa.

Imorgon blir de samma sak igen :)


Nu ska jag fortsätta att se på körslaget!


En dag idag

Då kom man från stallet nyss, där gick jag ut med Savoj, Emily, Lindy (Emilys häst) och Idamarie ngick me också.


Jag följde med Emily så jag och Savoj skulle ha lite stöd, de gick jätte bra! Mycket bättre än vad jag trodde att de skulle gå:)


Ikväll ska vi till svärmor och äta middag! Där är det alltid god mat!

Sen blir de att bara ta de lugnt tror jag.



Imorgon ska ju Emily hoppa! På Stor-Birk tror jag de va. Och jag ska vara fotograf, haha och jag är ju inte så bra på att ta kort, men jag ska öva när dom har framridning! ;)


GOTT NYTT ÅR!!

Nu är det 1 januari och det är 30 dagar kvar tills jag fyller 22 :D


Kvällen har varit jätte trevlig! Vi åt middag hos svärmor, 3 rätters :D MUMS!!

Sen umgicks vi!


Men de blev jobbigt för Ida när det började smälla, men det gick mycket bättre än sist hon såg fyrverkerier och nu när vi kom hem han hon lugnat sej mycket!


Blir jobbigt imorgon också då alla som kommer på att dom glömt skjuta sina raketer, så det blir att ha henne kopplad i ca 2-3 veckor så alla hinner skjuta upp sina raketer och smällare..


Nu blir det lite tv hoppas på (UFC) och sen sova, för imorgon ska jag upp, till stallet och mocka sen hjälpa en tant med hennes hund och efter det är det ju maraton på det okända från 11:00-19:00!



GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!!   



RSS 2.0