Sol idag med = mjukglass!

Idag kommer det att bli en toppen dag! Det är redan 21.6 i skuggan! Gud så härligt! En ute dag hela dagen.

 

Igår vart jag så sugen på att gå ut, men idag är jag verkligen glad att jag inte gick ut, tänk på alla som är bakis, fast jag brukar inte bli så bakis, men jag hade nog blivit trött, för i fredags så jobbade jag 7-22 sen ville Emily att jag skulle följa med henne ut, hon skrev ett sms som de såg ut att hon stod på sina bara knän och bönade och bad om att vi skulle ut, så jag sa att jag skulle med, men först en promenad med Sara. Sen gick vi ut, va inte så jätte skoj men roligt att gå ut med Emily!

Jag låg inte i sängen förrän halv 3, fy att jag inte va död! 

Lördags vaknade jag 7 på morgon, neeej tänkte jag! Jag måste somna om igen, gjorde det och steg upp där vi 12, hehe värdens sovmorgon.

Idag känns det som att nästan alla är bakis, haha rätt åt dom!


sol hela dagen!

ÅÅ såå härligt! Det har varit sol hela dagen och jätte varmt! Idag smörjde jag in mej så jag har inte bränt mej, annars brukar jag se ut som en räka och ha jätte ont. Idag har jag blivit brun!

 

Igår gick jag och Emily ut, men vi skulle ha gått ut idag för alla verkar gå ut idag, åå jag är sugen men en då inte, beslutsångest…. Roligt att gå ut ikväll men skönt att slippa vara bakis imorgon.

 

Jag tror också att musen har fått ungar så nu ska jag snart ta reda på det, såfort Emily kommer, hon ville också se, sen ska vi ut på en promenad. Härligt!!


jaha, då sitter man här igen.

Jag har verkligen inget att skriva om…

Eller joo att jag har varit ute med hundarna och släpp Diva lös för första gången och de gick bra.

Men annars har jag inget att skriva om.. tror jag ska ut med hundarna nu, kanske låta dom springa lösa, men jag är ju såå sjukt rädd för björnar och det är ju den här tiden som dom kommer fram på riktigt! Alltså att dom dyker upp mitt i samhället, de har redan hänt 2 gånger och då lär ju jag stöta på en björn i skogen.. nee fyy, och de finns ju så sjukt mycke björn i Vilhelmina..

Och dom är ju jämt farliga också!!

*När dom kommer ut ur idet då är dom ju så hungriga!

 

*När honorna har ungar!

 

*När dom har parnigssäsong då är hanarna farliga!

 

* När dom svagare björnarna inte får ett revir då börjar dom komma inpå stan, byn, samhället äta ur soptunnan, och när dom inte blir rädda för människor så är dom jätte farliga!!

 

*När dom ska gå i ide då måste dom ju äta upp sej, och då äter dom vad som helst!

 

Ne fy endå, jag tycker inte om björnar!

 

Och jag vill inte sluta som dom här!

http://www.youtube.com/watch?v=U_AZTqXimig

 

Oj se där.. jag skrev ganska mycket! :D


Här har ni henne! :D

http://www.blocket.se/vasterbotten/Rottweiler_tik_omplaceras_21924192.htm?ca=2&w=1

Joo jag lever, jobbar bara lite för mycket ;)

Det går jätte bra med Diva, har skrivit en annons nu på blocket, så om någon är sugen på en rottweiler så hör av er! Men jag kommer ju såklart att vara super noga med vart hon hamnar. Jag skulle nog aldrig kunna föda upp valpar, för jag skulle nog inte få bort alla, jag är såå sjukt noga med vart Diva ska och bara grubblar jag mej för om det kommer det att dyka upp någon som jag kommer att kunna skicka iväg henne med, eller kommer jag aldrig att hitta någon tillräkligt bra ägare?

Jag hoppas då att den nya ägaren finns där ute någonstans! 


OJ oj oj oj oj

Nu va de länge sen jag skrev! De har varit fullt upp hela tiden, och på när jag väl sätter mej ner och ska gå in på internet ne då funkar det inte, men nu är jag här!

 

Jag har ju en rottweiler hos mej nu, Diva heter hon, hennes förra ägare blev allergisk mot henne, hon är lite över 1 år, är hur underbar som helst. Hennes största problem är att hon har inte träffat så många hundar och vet inte riktigt hur hon ska bete sej, inte ett dugg agresiv, Men lite osäker just för att hon inte vet hur hon ska göra. De kommer att bli en toppen hund, men de allra bästa läraren för henne är Ida! Förut så vandrade hon väldigt mycket i lägenheten, nu ligger hon mer, gör som Ida.

Jag ska inte behålla henne utan har henne tills vi hittar en ny ägare, så om ni vet någon som är sugen på en underbar Rottweiler så hör av er på Hotmail: lindhe81@hotmail.com


Inga tå-sockar

Kom just hem från en lång promenad med lillesyrran!
Först va vi och åt mjuklass sen gick vi till dollar där jag köpte 2 par strumpor, hade hoppas på att dom hade tå-sockar men de hade dom inte, så de blev vanliga.

Nu ska jag fixa grillen sen ska vi grilla när pappa och dom andra kommer:)

Nyvaken hos Emelie

Igår tog jag bussn till Lycksele, och Emelie hämtade mej på busstation när jag va framme.

Vi åkte  direkt hem till henne lastade ur allt i lägenheten sen åkte vi och handlade gosaker som vi åt sen på kvällen till filmen Yes Man den va ju gaska bra.

Har även skrämt lillesyran lite, hehe hon och en kompis till henne va ensam i huset.
Jag och Emelie gick in och bara skrek rätt ut ojojoj vad rädd dom blev!
Nästa gång vi skrämde dom va efter att vi sett filmen, kl va ca 23.30och dom satt oh såg på en skräck film. Då blev dom ännu räddare!

Nu ska jag äta frukost, göra mej klar sen ska jag till pappa och Allis.
Ikväll ska jag och Emelie ut på hotellet, och att gå ut med Emelie är såå  himla kul! JAG LÄNGTAR!


Får får inte får, får får lamm.

Nu är jag hos svärmor och ska äta middag.
 
Tidigare idag va jag med Emily, vi åkte till hennes mamma och hjälpte henne med hunden, inge stort problem, hunden gick fint brevid efter några meter, sen va de som att han hade gått så hela sitt liv, det är det underbara med djur att dom lever i nuet!

Ida fick också träffa några får, men eftersom dom va dräktiga och gick i en mindre hage så vallade hon inte dom, men liiite intresserad va hon, när fåren har fått sina lamm kanske jag skulle få valla dom i en större hage, (sommar hagen)

Jag blev lite nervös. Men jag kunde inte komma på nått fel.

Igår skickade jag ett sms till ägaren med borde collien, jag skrev och frågade hur det gick med henne,

Hon ringde mej och sa: Du hunden har ju blivit värre! Hon har aldrig varit såhär förut!


Ojojoj tänkte jag!


-Men kom hit idag om du har tid?


-Jaa jag kommer nu på en gång!


Okey så hon kom, och jag hann tänka mycke! Jag tänkte på vad det kunde ha hänt om de va mitt fel, fast jag visste att de kunde bli såhär, och jag sa det till henne, att hunden kan bli mycke bättre sen så blir den ännu värre men då är det bara att stå på sej! Och kom ihåg att aldrig bli arg på hunden, för en hund reagera bara, den tänker inte utan reagerar. (Alltså klart att en hund tänker, men de tänker inte 'nu kommer det en bil och nu ska jag vara djävlig och jaga den')


Och hon kom in, sa att hon va arg och frustrerad för att det hade blivit så illa.

Vi gick med hunden (jag höll i kopplet) och det kom bilar, den började som den gjort förut, huka sej i vall ställning, där sa jag till hunden, och efter de gick de ganska bra, så hunden hade fallit tillbaka men de va mycke lättare att få den att sluta bete sej som den gjorde, så hon såg och funderade på om hon gjorde något fel, hon gick med hunden och de gick ganska bra.


Problemet är det att hunden är så van att bete sej så hos henne, att den gör så automatiskt, men jag problemet går att lösa och vi har lite planer!
Annars idag har jag varit med Emily hela dagen! De har varit skoj som vanligt att vara med henne!

Vi va ute på en promenad och åt glass, sen va vi hemma hos henne ett tag och myste med en katt som kom och hälsade på när vi satt ute på balkongen, den gick fram till Ida som om att dom hade känt varandra hela livet!


Borta ett tag.

Ojoj vi har haft problem med internet och inte haft de på ett tag, därför jag inte bloggat på länge.

Men de har inte hänt nått alls, bara jobbat och jobbat, härligt att få lite pengar! :D


Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, kanske slå en pling till Emily? :D


Vad händer idag?

Nu ska jag äta lite gröt, sen ska jag och Ida ner på stallet och titta på när Emily hoppar!


Efter det vet jag inte vad som händer idag, kanske inlines? :D


Mera Border Collie

Promenad promenad och åter promenad , men de har det varit så roligt. 
Alltså hunden som jag har tränat idag har verkligen gjort framsteg.


Från första början va han ju så att han såg en bil, blev den okontackbar, kröp ihop (ni vet som typiskt borde collie sjunker ner  när dom vallar), gnällde och drog i kopplet väldigt mycket.


Det blev ju väldigt bar efter första träningen, men nu idag, wow! Alltså de är ju inte helt bra, nu går hunden fot, alltså på riktigt han går och titta upp på mej, och när det kommer en bil måste jag säga till, men hunden och då den fot påen gång igen.

MEN
problemet är det att det låter som om att jag misshandlar hunden, han tittar på mej och skriker och  gnäller jätte mycket!


Detta har säkert funkat på någon annan alltså att dom har blivit rädd och slutat, men folk få tror va dom vill, jag ger mej inte!


Hehe jag frågade Micke om han hörde hunden? Hehe de gjorde han och han undrade vad jag höll på med ;)


Nu är hunden hos sin ägare igen och vi ska ut på en promenad någon dag vi kan, och se om de har blivit någon förbättring?
Det kan ju vara så att hunden faller tillbaka till sina gamla vanor med sin ägare, men jag tror inte det för hon är jätte duktig!


Borde collie

Igår va det jobb hela dagen! Och nu är det helg, jag har borde collien här hos mej nu, ska bli kul att träna den!

Ägaren tyckte att det hade blivit mycket bättre sen sist och jag märker den lilla promenaden jag har gått på morgon att de är mycke bättre, vi mötte ingen bil men vi såg några, hunden reagerade inte på nått!


Nu ska jag ha lite "hjärngympa" med hunden, tror att jag ska klickerträna, efter det så ska vi ut till trafiken sen när den börja komma igång, vad roligt de ska bli!


Är också andra småsaker jag ska försöka att träna bort på hunden, sen ska jag prata lite med ägaren och försöka att träffa henne igen, så hon får gå ut med hunden.

Jag blir så glad när jag träffa ägare som vill ha hjälp. Inte bara av mej utan andra med, alltså att dom bryr sej om hunden.


Jag klarar verkligen inte av människor som skaffa hund och sen inte klarar av den och ta bort den, dom som inte ens tar emot hjälp när de erbjuds eller kollar upp om de finns hjälp, Dom avlivar hundarna och de är verkligen fel att göra så! Då ska man inte ha nån hund!!


:)

Å Tack Emelie jag tror du har löst gåta på Idas problem!


Igår ringde hon och sa att de kunde ju vara så att hon blev deprimerad efter att ha löpt, jag visste inte att dom kunde det.

Hon har inte varit så förut men de kanske inte behöver vara varje löp hon blir deppig?

Men de va i all fall så jag tycket hon va, alltså deprimerad!


Jag ska endå till vet. och höra med dom.  


Hundar hela kvällen! :)

Vilken kul dag! Först gick jag till arbetsförmedlingen och prata lite där, efter det gick jag till Emily och va med henne vi åt glass, försökte att söva Nikki (som vi lyckades med till slut) och prata. Sen ringde en tjej som Emily sa ville ha hjälp med hennes hund, eller jag hade ringt tidigare men då svarade hon inte och ringde upp.


Vi träffades på en gång, hon har en bordercollie som "vallar " billar, de är faktiskt ganska vanligt att just den rasen gör så, jag har sett fler hundar som har det problemet(inte bara bilar), så vi gick i samhället när det va som mest trafik, hon blev lugnare och lugnare, till sist så brydde hon sej inte. Ägaren frågade va jag hade gjort med hunden, hehe det är så roligt när det går bra. Hon hade även fått hjälp av andra men det hade inte hjälpt, hoppas att det jag har hjälp henne med håller i sej.

Nu ska jag ha den hunden på lördag och bara gå med den och lära känna den bättre, sen ska vi träna mera.  


Sen ikväll så hade vi en liten hundträff, jag och 3 till träffades och tränade hundarna, nu ska vi lägga upp en plan på hur vi ska träna hundarna och få se hur det går!

Ikväll tränade vi att stanna kvar med störningsmoment och inkallning, sen började det och att regna så mycket så vi avslutade.

Jag känner i min hals att det börja göra ont, hoppas verkligen inte att jag blir mer sjuk nu, va kanske lite dumt att vara ute idag hela dagen.. men jag trodde att jag va frisk..


Ingen vet.

Imorse ringde vet. och sa att han hade inte tid med mej/ida idag, det dök upp en sak som han va tvungen att göra. Och imorgon är han inte här, så de blir till veckan jag får åka dit.


Annars idag känner jag mej slö men bättre. Fåse om jag orkar träna ikväll.Vad ska ni hitta på?


Jag höll på att bli tokig!!

Jag va tvungen att gå ut för att få lite frisk luft! de är ju soligt också!
Så jag frågade Magda om hon ville med ut en sväng och hon skulle endå till sin mamma så vi gick en kort prommenad.


Snart börjar sjukhuset på 3 an, jag brukar inte se det men jag följer en blogg där det handlar om ett par som fick en underbar pojke Victor som gick bort i canser.

Dom har valt att visa deras tid på sjukhuset i uppsala. Kolla hans blogg här .
Annars ikväll är det det okända, Grays antomy och diagnos okänd. Detr blir glass till det.

..

Såå tråkigt de är att bara vara hemma, å jag orkar inet göra nått heller... måste nog endå försöka att vika lite kläder och tvätta kläde.. ååå nu märks det att jag har tråkigt när jag skriver om att jag ska vika och tvätta. suck!

Gratis kläder!

Kolla här!

Spöken och sjukdommar.

Jaa då blir det lite mer spök-skrivande... Igår när Micke gick och la sej kollade han så att Idas bur va öppen, jepp de va den, i morse va Ida instängd i sin bur. Alltså den va inte låst bara stängd.


Annars så är jag lite sjuk, eller på väg att bli, igår hade jag såå ont i magen, nu har jag ont i kroppen så som man har innan man blir förkyld, (i alla fall jag har så).

Micke är förkyld, men jag misstänker vem som kan ha smittat mej så att jag smittade Micke.  hmm .. undra om hon börjar på E och slutar på y? ;) men de gör inget för de va värt vara med henne :D


Ida mår inte bra? :(

Kan en hund ha vår-depression?


För Ida mår verkligen inte bra, hon är så seg och orkar knapp att gå i samma takt som jag, hon leker fortfarande med bollar och har inte ont i nån kroppsdel (I alla fall inte vad jag kan se/känna).  Hon tycker att det är jobbigt att gå i trappor med.


I alla fall så gick vi till vet. idag, han frågade vad hon hade för temp.. (dumma jag som inte kollade det), men vi kollade där och den låg på normal.
 
sen sa han men avvakta då,


Men jag har ju avvaktat i ca 3 veckor!


Så Ida fick en tid hos vet. på torsdag.

Sen sa dom att alla tikar blir lite annorlunda efter varje löp, men såå stor ändring borde det väll inte bli?

Nån som varit med om nått sånt?


God morgon

Uppe med tuppen, idag ska jag få jobba! Va några dagar sen nu.

Sen ikväll ska jag, Magda och Annelie träna med hundarna, åå vad jag vill att det ska vara mer folk med! Alltså inte de att det är tråkigt att träna med dom, men de blir mycke roligare när det är fler sen blir det mer social-träning för hundarna :D

Ne nu ska jag ut på en morgonprommis med Ida.


Det är det häftigaste jag har gjort!!

Micke sa för ca 1 månad sen att 2a och 3e maj så ska vi åka bort, han sa att det skulle bli en överraskning, så när 2a maj kom så åkte vi ca 9 på morgonen, jag visste att vi skulle till umeå men inte vad han hade hittat på? 


- Om du öppnar hansfacket så ligger biljetterna där, säger MickeJag öppnar hansfacket och tar fram biljetterna, battle of botnia...-battle of botnia? Vad är det?


Jag ser hur Micke ler, jag ser att han vet att jag kommer att bli glad.


-Vi ska på mma!!


-Va?? är det sant? var när hur?    

Jag är överlyckligt jag ska få se det live!


Micke berättar att vi ska dit samma kväll, först ska vi till en vän till han. Han håller på med mma själv å så.

Jag är överlycklig och hela dagen känns såå lång!Sen kommer vi dit, hela jag skakar, jag fattar inte att jag ska få se det live, kommer jag att tycka om de lika mycke då? eller mer?


 Vi kommer in hittar en rad längst ner längst fram, alltså inte en V.I.P, men endå nära, vi ser vad som händer.


Jag kan inte berätta om alla matcher, men jag vet en som ligger på youtupe, det va den sissta  matchen, den bästa! Troeng Vs Silva.         KOLLA HÄRTänk er över 2000 pers där! vilket tryck det va!TACK MICKE DET VA DET BÄSTA SOM HAR HÄNT MEJ!!


En sak är då säkert, jag vet exakt vad jag ska göra i höst! ;)


RSS 2.0